Gorące tematy: Ryszard Opara: „AMEN” Dyżury administratorów RSS Kontakt
Uwaga! Wygląda na to, że Twoja przeglądarka nie obsługuje JavaScript. JavaScript jest wymagany do poprawnego działania serwisu!
1291 postów 1010 komentarzy

Dr Kękuś dokładnie recenzuje książkę W. Sumlińskiego

ZACHOWAJ ARTYKUŁ POLEĆ ZNAJOMYM

Dr Zbigniew Kękuś recenzuje książkę Wojciecha Sumlińskiego „Powrót do Jedwabnego” chce mu ją ZWRÓCIĆ!

 

Czyżby Jan Piński i Tomasz Sommer mieli rację co do Wojciecha Sumlińskiego przedstawiając jego postać jako człowieka, który jest niebywałym cynikiem. Człowieka bardzo groźnego, bardzo inteligentnego, który wie jak zagrać na uczuciach ludzkich, który wie jak wokół swojej osoby zrobić reklamę i wie jak omamić Polaków. Spolegliwy głos, pokrzywdzony człowiek, głęboko wierzący katolik, to jest idealna osoba, która idealnie może grać na zachowaniach ludzkich, wywierać pewne wpływy ibardzo dobrze komercjalizować swoje książki. Jest teraz jednym z najlepiej zarabiających pisarzy w Polsce. Ludzie wypowiadają się jednoznacznie, że ta książka nie wnosi nic nowego. Jest to publikacja, która tylko i wyłącznie w celach komercyjnych ma dać zarobek W. Sumlińskiemu.

Wdrugiej części filmu Z. Kękuś omawia Act 447. Włodzimierz Bartoszewski nie podpisałDeklaracji Terezińskiej. Mówi jak S. Michalkiewicz stworzył kwotę 320 mld dolarów. Tej kwoty nie ma, ale zaistniała w świadomości ludzi. Jeździł z ta wiadomością przez cały rok po Polsce i opowiadał, że żydzi chcą 320 mld dolarów. 

 

Polecam obejrzenie filmu w całości z bardzo dobrą, udokumentowaną analizą książki - Po Pierwsze Polak:

 https://www.youtube.com/watch?v=Ht2u9e22Ly4

 

 

KOMENTARZE

  • @
    „Ile naprawdę skopiował Sumliński”, mówił, że 1/1000, niecała strona. Jak jest naprawdę można zobaczyć:

    http://www.wykop.pl/ramka/4276281/ile-naprawde-kopiowal-sumlinski/
  • @ewinia 13:13:33
    Sumlinski-plagiator patologiczny
    http://kompromitacje.blogspot.com/2016/01/sumlinski-plagiator-patologiczny.html
    Gościu od dawna wydawał mi się podejrzany, podobnie jak i Michalkiewicz.
  • @Robik 14:51:01
    I te odmowy sal na,, promocję książki ,, także wszystko jest na,, kursie i ścieżce,,. Idealna promocja,, antysystemowego autora. I ten bezpieczniak Budzyński z ABW. No i gdacząca Ewa Kurek. Sukces murowany!!!!!
  • @ AUTOR
    @ Autor...
    Obejrzalam sobie ta DOBRA recenzje p.Doktora Zbigniewa KEKUSIA...
    Napracowal sie Dr Kekus...na 5! I udalo sie mu nawet przeczytac...te walkowanie & przewalanie na stronach ksiegi Sumlinskiego & Spolki tych megabajtow informacji...

    O psychologu-Sumlinskim to wczesniej pisalam... i nie bede sie powtarzac...ze Sumlinski to mitomach chory z ZAZDROSCI...ze BOG obdarzyl niektorych Miedzynarodowych PISARZY -TALENTEM...
    a jego kopiste(copy-cat) & przepisywacza z akt prokuratorski -
    NIE obdarzyl TALENTEM !!!!

    Odnosnie tej Historii: PARCHATE Rzydowskie Oszustwo z Terezina (JewishTerezinScam 2009) to wystarczy TYLKO wczytac sie...
    w tekst Deklaracji z terezina podpisanej przez....
    WSZYSTKICH UCZESTNIKOW tego kilkudniowego spotkania --
    LACZNIE z POLSKA...ktora reprezentowal Minister z rzadu POmylencow - Wladyslaw Bartoszewski
    Terezin Declaration on Holocaust Era Assets and Related Issues 30/06/2009 (Deklaracja Terezińska, 30 czerwca 2009 r)

    Wszyscy REPREZENTANCI -przedstawiciele 46 krajow - lacznie z POLSKA podpisali DEKLARACJE TEREZIN 2009 -
    jako ze ta DEKLARACJA NIE ma (BO NIGDY NIE MIALA!!) -
    charakteru PRAWNEGO czyli NIE byla/nie jest zadnym papierem wartosciowym wiazacym KOGOKOLWIEK w sposob -PRAWNY"
    Wystarczy poczytac...ta ponizsza linijke z Deklaracji Terezin :

    1. ‘’- Keeping in mind the LEGALLY NON-BINDING nature of this Declaration and moral responsibilities thereof, and without prejudice to applicable international law and obligations,’’ czyli
    ‘’Mając na uwadze niewiążący prawnie charakter niniejszej Deklaracji i jej moralną odpowiedzialność, i z zastrzeżeniem postanowień obowiązującego prawa międzynarodowego i zobowiązań ‘’

    Tak wiec...ten goowno-papier z Terezina wyladowal ..w Kongresie USA- jako Senat bill 477...w celu :
    NADANIA goowno-papierowi z TEREZINA...
    charakteru ...USTAWKI parchatej... ktora mialaby zwiazac...kogos-kolwiek..a juz najlepiej POLAND-POLIN... do ubezwlasnowolnienia po
    Rzydowsku ! w celu WYGENEROWANIA jakiejs KASY $$%%%%
    dla amerykanskich Parchow Rzydowskich !

    Jak pamietamy z 2018 Prezydent TRUMP ...az sie niecierpliwil... aby podpisac ta USTAWKE 447...TYLKO jako Prezent dla coreczki Ukochanej Iwanki-skoligaconej z Pejsami&Parchami kapeluszowymi z NY - bo poslubionej jednemu z amerykanskich hebrajczykow !

    Po podpisaniu przez Prezydenta TRUMPA USTAWKA z Terezina zmienila nazwe na amerykanski Bill-USA nr 447 ...
    I zaczela ZYC zyciem amerykanskiego psa-windykacyjnego w Poland... jako...ze byla umiejetnie ROZDMUCHIWANA- medialnie ... w temacie ( ROSZCZENIA zydowskie... polskie obozy koncentracyjne...zadoscuczynienie za WW2 etcetc)

    Amerykanski Bill-USA nr 447 oparty na non-LEGALLY-binding declaration of Terezin 2009 ....
    w dalszym ciagu...nawet w 2019...
    NIE ma ZADNEGO CHARATERU PRAWNEGO !
    wiazacego...kogokolwiek FINANSOWO...
    do jakichkolwiek
    FINANSOWYCH zadosc-uczynien w KIERUNKU...
    jakichkolwiek grup etnicznych poleglych podczas Rzydowskiego HOLOKAUSTU WW2 i/lub w Rzydowskich Obozach Smierci w Polen & w Europie : czyli zydow...cyganow...etc.

    Ot...nastepny pic na wode...czyli goowno-papier amerykanski podpisany przez Mr.President Trump- kochajacy parchow obrzezanych & nieobrzezanych !!!

    Jakiekolwiek Medialne nakrecanie sprawy czli obracanie w Mediach goowno-papierem amerykanskim przy pomocy SLUPOW Ogloszeniowych zydowskich: Michalkiewicz..Dr.Kurek etc..
    przypomina JUZ TERAZ tylko... historyjke z Porada od Rebego-kupnem kozy !


    https://www.ekspedyt.org/2018/05/23/czy-polska-podpisala-deklaracje-terezinska-to-nie-ma-znaczenia/?cn-reloaded=1

    https://wolnosc24.pl/2019/05/13/dramat-zydowskiej-doktorantki-napisala-prawde-o-holocauscie-i-zostala-za-to-ukarana/

    Tu ponizej- pozyteczni IDIOCI ...robiace za...amerykanskie wiatraki-- do ROZDMUCHIWANIA Medialnego sprawy:

    http://www.codozasady.pl/en/the-terezin-declaration-and-the-just-act-what-is-right-and-what-is-imaginary/
    01.02.2018 by Radosław Wiśniewski
    The Terezin Declaration was signed on 30 June 2009 by the 46 countries (including Poland) participating in the Prague Holocaust Era Assets Conference.
    Radosław Wiśniewski, Real Estate, Reprivatisation and Private Client practice, Wardyński & Partners

    https://hansard.parliament.uk/Lords/2012-03-26/debates/12032710000441/TerezinDeclarationHolocaustEraAssets

    2012 -Baroness Deech:To ask Her Majesty’s Government what steps they will take to ensure that fellow signatories to the Terezin Declaration on Holocaust Era Assets fulfil the obligations of the Declaration in relation to the restitution of wrongfully seized property.

    Holocaust restitution is not about money. It is about victims. It is about individuals who have waited for over 60 years for something.....''

    xxxxxxxxxxxx
    Baronowna Deech NIE policzyla tylko...ILU zostalo tych OCALALYCH z rzydowskiego Holokaustu WW2... tych czekajacych 60 lat na TO COS...
    I czy oni jeszcze zyja.... ????
    A jesli zyja...to ile maja teraz lat ...120...140 ????

    A tu...ponizej o czlowieku 6=Bartoszewskim ocalalym z Rzydowskich OBOZOW Smierci
    http://monsieurb.neon24.pl/post/121746,profesor-nas-posluchal
    25.04.2015
    Profesor nas posłuchał
    Stanislas Balcerac :Trzy tygodnie temu napisaliśmy, że skoro profesor Bartoszewski chce być pochowany jeszcze przez ustępujacego prezydenta,
    to należałoby rozważyć promowaną w Unii europejskiej eutanazję
    a następnie uroczysty pogrzeb np. 3 maja......

    ponizej wklejam
    WAZNE i WIELE mowiace posty z SALON 24... jako epitafium PRAWDY dla bartoszewskiego :

    Co dalej? Dalej to już tylko Pan Bóg

    Za Prof. Mirą Modelską-Creech, Polką mieszkająca na stałe w USA, historyczką z Georgetown University w Waszyngtonie i wieloletnia tłumaczka w administracji Białego Domu:

    "Przyjechali z Bundu, było ich czternastu. Zażądali spotkania z Frankiem. My jako więźniowie, widzieliśmy- kabriolet Franka stał przez dwa i pół dnia(...)I następnie ten staruszek kojarzy, że po wyjeździe Bartoszewskiego, co zresztą nastąpiło pociągiem pierwszej klasy z Oświęcimia i wyjeździe tych czternastu panów, rozstrzelano wysokich rangą akowców- dwudziestu jeden.
    Ów więzień był przekonany, że Bartoszewski był kolaborantem." Całość tu: [w451.wrzuta.pl]
    http://korwin-mikke.pl/forum/read.php?28,30374

    CARCAJOU22:15
    3174997


    @Autor
    Mój szacunek dla Władysława Bartoszewskiego skończył się, gdy dowiedziałem się (chyba nawet z jego własnych wspomnień ?!), że został z Auschwitz zwolniony przez niemców, a na dworzec w Oświęcimiu odprowadzał go specjalnie oddelegowany w tym celu SS-man.
    Intensywne, trwające całe życie, powoływanie się na kilkumiesięczny pobyt w obozie było niegodziwością w stosunku do takich osób jak św. Maksymilian Kolbe, Witold Pilecki oraz rzesze bezimiennych bohaterów.
    Ostatnie lata tego człowieka dopełniaą tylko smutnego obrazu.

    ANWO5223:03
    1409

    Autor, czy zmarły był tym słynnym więźniem, który został uratowany z polskiego obozu zagłady przez...
    ... przez Niemców?

    LESNODORSKI23:09
    polska.newsweek.pl/wladyslaw-bartoszewski-nabzdyczenie-a-sprawa-polska,galeria,359584,1.html

    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17811957,Wladyslaw_Bartoszewski_nie_zyje___Zycie_nie_musi_byc.html


    Władysław Bartoszewski: Nabzdyczenie a sprawa polska

    https://ciekawostkihistoryczne.pl/2016/04/28/l4-z-obozu-smierci-wyjasniamy-dlaczego-wladyslaw-bartoszewski-wyszedl-z-auschwitz/

    22-03-2015

    INFO z 2015 wylowione zniemieckiego ONET-u :

    INTERESUJACY komentarz w formie pytan zlowiony w 2015 w niemieckim ONET:

    ~koko :

    A ja mam kilka pytań do Pana Bartoszewskiego jako że bardzo mnie
    nurtuje przeszłość Pana „Profesora”…

    - Dlaczego zgodził się Pan na uroczyste wręczenie Panu medalu ku czci
    największego niemieckiego polakożercy lat dwudziestych Gustawa
    Stresemanna?

    - Dlaczego w 2006 r. jako sekretarz kapituły Orderu Orła Białego
    sprzeciwił się Pan przyznaniu Orderu Orła Białego (pośmiertnie)
    generałowi Augustowi E. Fieldorfowi i rotmistrzowi Witoldowi Pileckiemu?
    Czy można w ogóle porównać Pana zasługi jako kawalera Orła Białego z
    zasługami dwóch wspomnianych bohaterów?

    - Dlaczego, będąc oficjalnym gościem Izraela jako polski minister spraw
    zagranicznych, milczał Pan jak grób w parlamencie izraelskim w czasie,
    gdy obrażano Pana kraj, gdy Polaków publicznie nazywano współwinnymi
    wraz z Niemcami zagłady Żydów (robił to m.in. wiceprzewodniczący
    parlamentu R. Rivlin)?

    - Jeśli nie miał Pan odwagi na publiczną polemikę z antypolskimi
    oszczerstwami, dlaczego nie wyszedł Pan z sali, jak doradzała Panu
    większość polskiej delegacji?

    - Dlaczego kłamał Pan (w 2000 r.), że Polaków zaatakował w Knesecie
    tylko “głupi ekstremista”?

    - Dlaczego używa Pan bezprawnie tytułu profesora w sytuacji, gdy jest Pan
    tylko maturzystą, absolwentem gimnazjum? Jak wiadomo, obowiązują twarde
    reguły: aby zostać profesorem, trzeba mieć magisterium, doktorat i
    habilitację, a żadnej z tego typu prac Pan nie obronił, nie mówiąc o
    skończeniu studiów.

    - Dlaczego nie zdobył się Pan na publiczne wystąpienie w obronie
    pamięci słynnej pisarki Zofii Kossak, której Pan tyle zawdzięcza, jak
    Pan sam wielokrotnie przyznawał?

    - Dlaczego zgodził się Pan na zamieszczenie w książce – wywiadzie z
    Panem – cytatu z kłamliwym twierdzeniem Stefana Niesiołowskiego, że
    jakoby: “Zapisał (Pan) piękną kartę walki o Polskę z bronią w
    ręku”. W jakim to było oddziale? Przy jakiej ulicy? Jakich ma Pan
    świadków tej rzekomej walki?

    - Dlaczego tak mocno, a kłamliwie, przesadza Pan z eksponowaniem swej roli
    jako rzekomo jednej z głównych postaci organizujących pomoc dla Żydów
    w ramach Żegoty w 1942 roku? Miał Pan wtedy tylko 20 lat i był
    podwładnym faktycznej wielkiej organizatorki pomocy Żydom Zofii Kossak.

    - Dlaczego nie zareagował Pan na poturbowanie polskich, katolickich
    wiernych przez moskiewską milicję?

    - Dlaczego nie zrobił Pan nic, aby zaprotestować przeciwko brutalnej
    obławie policyjnej na 300 Polaków we Frankfurcie nad Odrą, potępionej
    nawet przez 7 niemieckich posłów?

    - Kto upoważnił Pana jako ministra do przepraszania Niemców cytatem z
    Jana Józefa Lipskiego za przesiedlenie?

    - Na jakiej podstawie zaniżył Pan o milion osób – wbrew sprawdzonym
    naukowo statystykom – liczbę Polaków, ofiar wojny, w swym wystąpieniu
    w Bundestagu?

    - Dlaczego Pan, w latach 60. tak zdecydowanie reagujący na początki fali
    antypolonizmu, milczy w tej sprawie, gdy fala antypolonizmu jest
    wielokrotnie większa?

    - Dlaczego piętnował Pan w Izraelu antyżydowskich “polskich
    ciemniaków”, a nie wypowiada się Pan na temat skrajnych przejawów
    żydowskiego antypolonizmu? Dlaczego nie reaguje Pan na coraz silniejszą
    falę antypolonizmu w niemieckich mediach?

    - Dlaczego Pan, były żołnierz AK i Powstania Warszawskiego, nie
    zareagował na potworne oszczerstwa rzucane na powstanie w artykule Cichego
    i na AK w tekście Yaffy Eliach?

    - Dlaczego nic Pan nie zrobił w celu wystąpienia na arenie
    międzynarodowej przeciw używaniu oszczerczego nazewnictwa: “polskie
    obozy zagłady” i “polskie obozy koncentracyjne”? (Zrobił to dopiero
    kilka lat po Panu minister Adam Daniel Rotfeld).

    - Co skusiło Pana, jako 83-letniego staruszka niemającego zielonego
    pojęcia o lotnictwie, do przyjęcia swoistej synekury, posady prezesa Rady
    Nadzorczej LOT, znajdującego się skądinąd w bardzo trudnej sytuacji
    finansowej? Czy w czasie Pana zarządu LOT-em może się Pan pochwalić
    choć jednym, jedynym posunięciem, które przyczyniło się do poprawy
    sytuacji finansowej firmy?

    - Czy w czasie Pana pierwszego szefowania resortem spraw zagranicznych
    zrobił Pan w ogóle choć jedną konkretną rzecz dla obrony polskich
    interesów narodowych w polityce zagranicznej, czy wystarczyło Panu bierne
    reagowanie na wszelkie przypadki brutalnego dyskryminowania Polaków?

    - Dlaczego Pan po tylekroć kłamliwie wychwalał kanclerza Helmuda Kohla
    znanego z niechęci do Polaków i do uznania granicy na Odrze i Nysie?

    - Dlaczego Pan – antykomunista – zgodził się być ministrem w
    postkomunistycznym rządzie Józefa Oleksego?

    - Dlaczego nie zdobył się Pan na publiczne wystąpienie w obronie
    pamięci słynnej pisarki Zofii Kossak, swojej byłej przełożonej?

    - Dlaczego nie zdobył się Pan – “autorytet” w Niemczech i Izraelu
    – na publiczne potępienie antypolskich oszczerstw najgorszego
    polakożercy i katolikożercy Jana Tomasza Grossa?

    - Czy nie wstydzi się Pan swej decyzji odwołania z funkcji polskiego
    konsula honorowego wielkiego Polaka Jana Kobylańskiego, tylko dlatego że
    zaangażował się on w obronę prezesa Kongresu Polonii Amerykańskiej
    Edwarda Moskala?

    - Czy nie wstydzi się Pan, że na stare lata dał się Pan wciągnąć w
    niegodną Pana siwych włosów kampanię obelg w stylu “dewianci” i
    “bydło”?

    - Czy popierał Pan awansowanie swego syna na pełnomocnika rządu ds.
    bezpieczeństwa energetycznego w randze ministra w rządzie Marcinkiewicza?
    Kto pierwszy zachęcił premiera Marcinkiewicza do rozważenia kandydatury
    Pana syna – pracującego przez wiele lat jako historyk w żydowskim
    instytucie w Oxfordzie – na to stanowisko, twierdząc, że Pana syn
    jakoby “od wielu, wielu lat zajmuje się energetyką”?

    - Dlaczego dziwnie nie mówi Pan w swoich wywiadach o tym, że Pana syn
    pracował przez wiele lat w żydowskim instytucie w Oxfordzie i w
    polsko-żydowskim roczniku “Polin”? Przecież chyba nie było nic
    wstydliwego w jego pracy?

    - Dlaczego Pan nie wpłynął na swego syna, by w 1989 r. nie wydawał jako
    “Editor” polakożerczej książki Samuela Willenberga “Surviving
    Treblinka”, w której znalazły się m.in. oszczercze twierdzenia, że
    AK-owcy, uczestnicy Powstania Warszawskiego, mordowali Żydów i gwałcili
    Żydówki?

    - Dlaczego w ostatnich kilkunastu latach milczał Pan, nie protestując
    publicznie w sprawie oskarżeń przeciw Polakom (m.in. w tak bliskim Panu
    “Tygodniku Powszechnym”), że radośnie bawili się na karuzeli w
    pobliżu ruin płonącego warszawskiego getta? Przecież jeszcze w 1985 r.
    prostował Pan to kłamstwo na łamach paryskich “Zeszytów
    Historycznych”?

    - Dlaczego kłamie Pan w wywiadzie-rzece udzielonym Michałowi Komarowi,
    jakoby złożył Pan rezygnację po objęciu na KUL funkcji dziekana przez
    prof. Ryszarda Bendera? W rzeczywistości był Pan podwładnym w jego
    katedrze aż 11 lat, w tym kilka lat w czasie, gdy był on dziekanem.

    I na koniec taka ciekawostka…

    Die Welt: Bartoszewski: w czasie wojny bałem się bardziej Polaków niż
    Niemców. Dlaczego?
    LEJZOR BARTMAN
    Lejzor Władysław Bartman przed wojną członek Syjonistycznej Organizacji
    Żydowskiej „Bundu”. W czasie okupacji hitlerowskiej współpracował z
    tajną policją polityczną GESTAPO. To w owym czasie nadano mu pseudonim o
    polsko brzmiącym nazwisku „Bartoszewski”. Pod przykrywką „Żegoty”
    rozpracowywał Żydowską Organizację Bojową, struktury i zakres
    działania. Następnie skierowany do obozu koncentracyjnego KL Auschwitz w
    celu rozpracowania obozowego ruchu oporu więźniów. Został tam
    zdekonspirowany. Odkryto że jest niemieckim kapusiem. Niemcy sfingowali
    ucieczkę temu cennemu żydowskiemu agentowi. Zmieniono mu dane osobowe na
    Władysław Bartoszewski pseudo „Profesor”. Prawdopodobnie w czerwcu 1943
    roku wraz z przyjaciółmi agentami Gestapo ulokowanymi w wywiadzie AK (Blanka Kaczorowska, Ludwik Kalkstein, Eugeniusz Świerczewski ) przyczynił
    się do zdekonspirowania i aresztowania gen. Stefana Grota-Roweckiego w warszawskim mieszkaniu przy ul. Spiskiej 14 m. 10.

    xxx ewa z UK
  • Skoro przewija się w sprawie nazwisko red.Michalkiewicza,
    to gwoli kompletowania obrazu:
    https://wiadomosci.onet.pl/kraj/michalkiewicz-zbieral-datki-na-wykup-mieszkania-jest-warte-ok15-mln-zl-a-ma-tez-z/mersrcl
    A swoją drogą, komentarz "panny ewci" wielce interesujący...ho!ho!
    pozdrawiam

OSTATNIE POSTY

więcej

ARCHIWUM POSTÓW

PnWtŚrCzPtSoNd
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31